Hem après a jutjar amb lleugeresa i severitat les accions alienes, pensant que la distància que ens separa és infranquejable. No obstant això quan aprofundim una mica en les circumstàncies dels que ens incomoden descobrim que no hi són per molestar, que tenen una vida que els ha portat al punt on els trobem i que aquesta vida pot semblar més del que es podia esperar la nostra i la nostra a la d'ells, ja que altres ens jutgen com a responsables dels seus mals.

I és que mitja veritat sovint esdevé una mentida molt difícil de desenquistar i se'ns fa convenient no voler saber més perquè potser descobrim que el que ens espanta és una altra víctima de la societat que hem creat entre l'egoisme i el desinterès.

Qui pot dir que d'aquesta aigua no beuré, si no sabem on estarem?. Hi ha responsabilitats en les accions de tots, però aquestes depenen del marge de maniobra de cada un i de vegades, nosaltres percebem la vilesa del que menys culpa té de la seva pròpia situació, mentre que aquells que van empènyer a crear aquesta realitat, se'ns fan invisibles a l'acció que percebem. Aquell que està davant tan sols la és un reflex més de qui vam poder haver estat si haguéssim calçat les sabates i construir un futur millor és construírnoslo a nosaltres mateixos. Doncs de la comprensió es construeix la justícia i el benestar comú.

No deixem que l'egocentrisme de creure'ns millors per una circumstància obri ferides que correran per la terra. Millor aprofitem el desagrabio per entendre millor que ningú gaudeix de les seves misèria. Qui estima de veritat aprèn a estimar i per a això s'esforça a comprendre la complexitat de la realitat. Tots tenim responsabilitats en aquest món, però els que més poder tenen més responsabilitat ocasionen, no les busquem primordialment en què estan sota. Altres ens miren amb la mateixa supèrbia des de dalt i és aquesta supèrbia en part és la que ens cega i s'atreveix a jutjar amb mà de ferro la molèstia que ens generen i sentir com justes la qual nosaltres provoquem.

email

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!