Paperman ( CURT D'ANIMACIÓ ).

23 Març, 2013
Per

Per què no convertir-nos en un avioncillo de paper-encara que només sigui per 6 minuts-i deixar-nos portar per la corrent d'emocions que ens porta aquest curt de Disney?

Sembla un dia corrent i monòton en plena meitat del segle XX, i els nostres protagonistes esperen a l'estació-amb somriure natural- el tren que els portarà als seus oficis.

No és que l'home sigui de paper ni res per l'estil, sinó que el poder aquí el té un estrany paper que cobra poder. Per això potser el títol "paperman".

El vent de vegades pot semblar inoportú i volarnos els papers; en canvi, altres vegades pot esdevenir el culpable de tota una "Histoire d'amour".

Això va ser el que va succeir en aquesta trama: el document de paper del noi va volar fins que el pintallavis de la noia li va tatuar la silueta dels seus llavis. Aquest fet és una mica graciós però, evidentment, el tren va marxar a corre-cuita sense esperar que tots dos puguin acomiadar. L'intent de dibuixar un somriure a l'altre va ser en va. Creieu que aquests nois ho tenen tot perdut? Almenys el noi li queda un petit record d'ella ... Va mossos, ja podeu quedar "enganxats" a seguir veient el vídeo fins al final a veure què passa; bona manera de crear una mica d'intriga, ¿No?

El nostre mosso es troba a l'oficina al màxim de treball que li ha imposat jefazo, quan de sobte, el paper amb el petó va fer un esforç per sortir volant a través de la finestra. Oh, si aquest document sortís volant ja res li quedaria d'aquella estranya amb la qual va establir una tan breu-encara forta- connexió! Va ser un acte reflex el detenir a corre-cuita abans que sortís volant quan per casualitat veu el que menys s'esperava: al seu noia treballant just a l'edifici de davant.

Amb intenció d'atreure l'atenció de la mossa va intentar tot el que va estar a les seves mans - mai millor dit- fent senyals i .... Un moment ... tots aquests paperots de negocis? És, a fer avioncillos de paper s'ha dit, i a llançar a veure si per casualitat arribés ella a adonar-se que el noi està més a prop del que no s'espera.

L'escenari de treball i del vídeo en general, és una gran ciutat. Potser així vulguin donar-nos a entendre que en una ciutat taaaaan gran les casualitats i l'atzar són més improbables.

Un exemple ben clar és el moment en què el noi intenta encertar amb els avioncillos de paper a la finestra on es trobava la noia. Observem la quantitat de coses que hi ha a la ciutat que impedeixen l'arribada de tot avió a la seva destinació: en una de les ocasions es veu com cau per barrejar-se amb el trànsit, en una altra ensopega amb un grup d'ocells (Actualment especialment em va fer bastant gràcia i em va impressionar perquè li aporta bastant més originalitat i consistència a la trama), i fins i tot es cola a la sala d'un home que estava tranquil · lament en el seu escriptori i es sorprèn de l'aterratge d'un estrany avió de paper ... Admetem-ho: les casualitats no existeixen.

Bé, llavors, si no és casualitat, hem d'esbrinar altre motiu pel qual no rendir en l'intent de tornar a trobar nostres protagonistes l'un amb l'altre.

Durant tota la història, les imatges apareixen en blanc i negre, ja estem en una època no tan moderna com la nostra. Tot, tot,... No; el petó i els llavis de la noia són de color vermell, són l'única excepció de tot el mini film. Què vol dir això? ¡Ajá!Això és una senyal! Potser des del moment en què els llavis de la noia van marcar el document els va cedir a aquest una espècie de "força de connexió" que fes que el paper sempre tingués tendència a ser atret allà on aquesta noia es trobés. ( -Què dolents els llavis de la noia que van per aquí tornant marimandones als documents d'oficina normalets,- estareu dient ).

I ara tornem al moment en què ens havíem quedat. Resulta que s'acaben tots els documents de l'oficina fins que només queda un: el que té el petó. El nostre protagonista s'arrisca i fa amb ell el darrer avioncillo, a veure si per fi aconsegueix el seu objectiu. El que passa és que ve una ràfega de vent (si, de nou, els dies primaverals són així: mai saps en quina direcció se't volarà els cabells; o els avioncillos de paper) i surt acomiadat sense rumb fix i sense poder seguir-li el rastre.

Ouh, això al jefazo no li farà molta gràcia .... encara que això no li importa al nostre prota, perquè sabeu què? Que decideix lluitar pel que vol encara que per això hagi de imposar als seus "obligacions". Sincerament, seva obligació- almenys al meu parer- és el que va fer: sortir a buscar la mossa abans de perdre-la de vista possiblement per sempre.

Bé, ja que no li queden avioncillos de paper haurà de sortir ell mateix a buscar-. Corre, Corre!De nou entra el joc la multitud i el trànsit al costat del bullici típic de les ciutats "ocupades i abstretes", fins que mentrestant perd de vista la seva noia, però torna a trobar-se amb el tan famós document amb els llavis della. "Una altra vegada aquí? Serà possible? ¡En carai amb la destinació,mai la trobaré!"" -.-

 

Va, el avioncillo segueix tenint aquest petó, així que "cobra vida" i es reunirà amb la seva propietària, sense càrrega prèvia d'aquest noi, i per això organitza una mena de "exèrcit de aviadors Cupidos" que l'atrapen i el porten volant fins a l'estació. I la música que s'utilitza de fons també fa que l'espectador s'impliqui més en el vídeo i tingui "esperances" d'un final digne dels curts de Disney.

Ella veu el símbol misteriós i de sobte el segueix fins a l'estació, també. Quina, ja estem tots!

Tots aquests fets l'època actual no és molt probable que ocorrin, ja que la societat ja està dominada per la tecnologia i els documents del treball pràcticament estan quedant obsolets: la gent ja treballa amb tablets, Portàtils PDA. És una pena. Jo personalment, crec que és important utilitzar la tecnologia perquè és un avanç bastant pràctic però, a l'estació aniria amb els meus paperots fins al coll, a més de que aquest lloc dóna un ambient molt adequat per treballar, idear, escriure, i inventar.

Bé avioncillos, ha estat un plaer arribar fins aquí, vostra missió ha acabat i .... Recordeu que La vida no vol que mai ens rendim. Espero que hàgiu gaudit :3

email

One Response to Paperman ( CURT D'ANIMACIÓ ).

 1. Gonzalo Carretero Cassinello en 23 Març, 2013 en 19:22

  Et vaig fer cas Viri i em convertiré en un súper avioncillo de paper a veure si tinc sort i com un dard precís si aterrar al cor d'aquesta noia, a la qual tu afectuosament flames , Mozaaa :D . No sé si a tu et passa el mateix però a mi les estacions de trens sempre (com passa el curt) em solen evocar l'inici o continuació d'una història.

  És cert que la màgia del cinema, fa que en una megalòpolis com era i segueix sent Nova York, de cop i volta aparegui després de la finestra de l'edifici confrontant, aquesta misteriosa noia. Bé com ens has demanat que ens deixem portar per les emocions ja que em vaig fins i tot a creure aquesta fantàstica casualitat. A més que és la nostra vida sinó una successió de fantàstiques casualitats, estaràs amb mi que si ho deixéssim tot a la lògica no existiria la màgia i això no ho podem permetre.

  Quina imaginació que has desenvolupat amb la connexió dels llavis vermells i el paper, no hi ha res com fer equilibrisme amb les paraules i intentar donar-li coherència a tan sorprenent esdeveniment. Més que dolents, els llavis de la nostra protagonistes són un sol que com un far en nit tancada, il · luminen i assenyalen el camí que han de seguir la nostra parella.

  És cert Viri, de vegades en la vida hem de prendre decisions i saber escollir, és l'única manera de ser lliure i conseqüent amb els nostres actes. I encara que sembli que no són les més adequades, el temps finalment acaba donant-nos la raó. D'altra banda si no surt corrent de l'oficina, ens quedem sense història.

  La tecnologia, la web, les xarxes socials, ens ajuden a estar interconnectats i entre altres coses ens permeten compartir i crear coneixement. Però estic amb tu Viri, prefereixo la meva agenda de paper i escriure mentre els meus ulls es fonen amb l'horitzó, veient una posta de sol a la platja o observant a la gent passar i creuar les seves vides, en una estació de tren, de fixar els ulls en un fred i distant artefacte.

  O millor encara viatjar en tren i escriure mentre em dirigeixo cap a un destí incert. Les noves tecnologies mai podran conquerir el neguit romàntica que produeix veure la vida a través de la finestreta d'un tren. Corre no tardes que encara queda una plaça. Viatgers al tren :D

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!