ELS SIMPSONS CONTRA LA XENOFÒBIA I EL RACISME

(Clica la imatge per veure el capítol)

En aquest capítol, un personatge musulmà anomenat Amid es muda amb la seva família a Springfield, on és blanc dels prejudicis i sense raó d'Homer Simpson, una persona que, com per tots és sabut, no es caracteritza per la seva brillant intel · ligència,. Homer basant-se en el desconeixement absolut i en el sense sentit acusa els seus nous veïns de voler volar pels aires el centre comercial, cosa que queda absolutament desmentit quan es descobreix que Amid treballa en una empresa de demolicions. Més, el cap de la família Simpson demostra la seva ignorància sobre la fe islàmica quan diu a Al · là “Oliver” i l'Alcorà “La corona”. Aquest capitol ha estat molt ben valorat per la comunitat musulmana dels Estats Units, a l'entendre que l'episodi volia trencar amb els estereotips i els prejudicis sobre la religió i la cultura musulmana.

Però en aquest capítol no només es pot veure les sospites del beneit de Homer sobre la seva veïns,o sinó com el fill de la nova família, Bashir, és atacat i insultat pels matons del poble, Kearney, Jimbo y Dolph, i com Bart Simpson surt en la seva defensa. Una bona oportunitat per reflexionar a l'aula sobre el sense sentit del racisme i la xenofòbia

Gonzalo Carretero Cassinello

email

44 Les respostes a ELS SIMPSONS CONTRA LA XENOFÒBIA I EL RACISME

 1. juan jose y fran en 14 Febrer, 2014 en 12:55

  este capitulo de los simpsons me parece muy gracioso y divertido pero homer discriminan a los musulmanes porque el hombre musulman trabaja en demoler edificios y homer se cree que es terrorista y quiere tirar el centro comercial pero no y homer los discriminan pero el episodio en si es muy divertido y gracioso me gustaria verlo otra vezos recomiendo que lo veais.

 2. Youness Mardi on 14 Febrer, 2014 en 12:53

  Los simpsons son unos ejemplares para nuestra vida y como vivimos en social creemos que otra raza distinta a la nuestra creemos que nos van a perjudicar no todos.La sociedad tiene miedo y actúa con rechazo a los extranjeros por creer que es moro son malos

 3. amin lamsayah el ouadi on 14 Febrer, 2014 en 12:52

  los simpson son racistas y son xenofobas porque ellos se creían que eran terroristas eso es prejuicio y la xenofobia es que los Simpson tenían miedo de ellos.Los simpson se creen porque son moros son terroristas.

 4. Bilal Homami Made in Maroc en 14 Febrer, 2014 en 12:51

  La actitutd de Jomer Simpson es racista y xenofobia y esta muy mal vista por los ciudadanos, la forma de la que actua Jomer es una forma de la que actua mucha gente. EN CONTRA DEL RACISMO.

 5. abdekarim bartit en 4 Febrer, 2014 en 13:56

  me gusta como bart defiende a su amigo y nos enseña q deberiamos de actuar asi

 6. david on 4 Febrer, 2014 en 13:52

  Este capítulo simboliza un ejemplo de como tratar con personas diferentes , de diferente color , diferente cultura etc.. así que tenemos que respetarnos y sobre todo para que la gente te agrade ayudar sobre todo cuando y mientras se pueda que para eso estamos los amigos/as.

 7. omara en 4 Febrer, 2014 en 13:50

  Un capítulo de la pura realidad

  Ese capítulo muestra la realidad que existe en nuestra sociedad.
  Porque nosotros juzgamos sin pensar en como es la otra persona que
  esta a nuestro lado .
  ademas como se ha a comportado bart cuando su amigos discriminaban
  a el chico ,me ha gustado muncho la actitud de bart simpsons

 8. ikram on 4 Febrer, 2014 en 13:39

  Francisco Lidueña a Manas 19 enero, 2012 en 00:26

  Aquest capítol mostra molt bé com aquesta societat és plena de prejudicis sense sentit. Homer és una mostra del que passa actualment i ens ensenya al final de l'episodi que si coneixes a aquestes persona t'adones que no tenen res a veure amb el que es diu d'ells i són persones normals com qualsevol altres.

 9. karima on 4 Febrer, 2014 en 13:27

  Els simpsons es caracteritzen per ser una sèrie que utilitza l'humor per satiritzar les coses dolentes de la nostra vida i en aquest cas a quedat palès que la discriminació i la xenofòbia són unes de les coses ma desagradables que hi ha al món, D'altra banda pel que fa al tema que estem tractant a classe, la xenofòbia i el racisme és cert que aquest capítol pot provocar certa polèmica dels musulmans al Regne Unit van posar el crit al cel, per l'ús del hijab la construcció de mesquites, etc.

 10. buba on 3 Febrer, 2014 en 13:56

  Detesto el racismo, por que lo veo como una barbarie, ya venga de un hombre negro o un hombre blanco. Todos las personas tienen dignidad.

 11. Anouar Saad Moussaoui és 14 Març, 2013 en 09:05

  Els simpsons es caracteritzen per ser una sèrie que utilitza l'humor per satiritzar les coses dolentes de la nostra vida i en aquest cas a quedat palès que la discriminació i la xenofòbia són unes de les coses ma desagradables que hi ha al món, D'altra banda pel que fa al tema que estem tractant a classe, la xenofòbia i el racisme és cert que aquest capítol pot provocar certa polèmica dels musulmans al Regne Unit van posar el crit al cel, per l'ús del hijab la construcció de mesquites, etc.

 12. Sanae en 18 Febrer, 2013 en 17:53

  em a agradat el comportament de bart amb el seu amic i com ho als defensat quan els altres amics ho abusaven per ser estrany i tenir una religió diferent a ells.En altre cas el pare es creia que eren terroristes però al cap ia la fi i al .

 13. Yassin azghough en 18 Febrer, 2013 en 14:45

  aquest curtmetratge del simpson contra xenofofia m'ha agradat molt. poerque el bart es va fer un amicho que és musulmà que es diu bachir. el que no m'ha agradat del curtmetratge és el pare de Bart que no li dijaba fer amgos……

 14. Yassine badi en 18 Febrer, 2013 en 14:38

  a que dice como deberianos actuar a la hora de comecer a alguien de fuera con otros culturas los que no dejan a sus hijos tener amigos de cultura como es sus comportamento eso es lo inportante de la persona, y les pedio disculpas y ellos la aceptaron.

 15. Sabah Malik Choukri on 18 Febrer, 2013 en 13:58

  Aquí dice como deberíamos actuar a la hora de conocer a alguien de fuera con otras culturas. No debemos juzgarlos al canto y tendríamos que tener una gran relación primero y ya sabremos como serían. Y me ha gustado cuando Bart defendió a su amigo y le dijo a su padre como tendría que tratar con el, en vez de el padre a Bart.

 16. menana en 18 Febrer, 2013 en 13:46

  me a gusta el cortometraje porque habla si por ser extranjero no se pueden confiar en ti. ia més diuen si és estranger ens pot matar i això no si ha de fer ,però per desgràcia hi ha persona que ho pensa

 17. Nohaila El Hamyaoui on 18 Febrer, 2013 en 13:44

  M'ha agradat aquest curtmetratge perquè parla dels pares que no deixen als seus fills tenir amics de cultura diferent i creuen que són racista i tenen una imatge falsa sobre els imigrantes.

 18. nayat saifi on 12 Febrer, 2013 en 00:05

  M'ha agradat molt aquest curtmetratge perquè Bart es va fer amic d'un noi musulmà que es deia Bachir, pero a Bart le dio igual de que ese chico fuese de otra religión.Lo importante no es que sea de otra religión lo importante es como es por dentro y como es su comportamiento eso es lo importante de la persona.Ah y lo que no me ha gustado del corto esque el padre de Bart se ha compòrtado muy mal con la familia de Bachir,sin que los conozca ni nada, se porto muy mal con ellos….

 19. Souad en 8 Febrer, 2013 en 14:53

  Me ha gustado el comportamiento de Bart porque aunque Bashir le ha dicho que es musulmán no le importo que sea de otra religión y se ha hecho amigo de el .Lo importante es conocer a las persona , como se comportan y como son, independientemente de su cultura o religión. Lo que no me ha gustado es que Homer prejuzgue a la familia de Bashir sin conocerla.

 20. Mohamed el Haddoumi a 5 Febrer, 2013 en 23:20

  Me gustado este cronometraje de los simpsons porque Bart conoce a Bashir, lo trata como un amigo cualquiera, como todos. Pero cuando éste le dice que es de otra religión,Bart le advierte que unos racistas que te pegan porque eres de otra religión.Bart se lleva a Bachir a su casa y Homer lo conoce y invita a su familia le traen una tarta que lleva veneno pero no la comen se van.Homer les trata que son unos terrorista,pero cuando sabe Homer que son unos terrorista les pide perdon.

 21. Fátima R3 on 29 Gener, 2013 en 20:02

  Este cortometraje de los simpsons me parece muy bueno lo que me llama la atención es cuando a homer le gusta la aducación de bashir y los cumplidos antes de sabes su religion pero todo cambia cuando se entera de que es musulman por el mero hecho de ser de otra religión ya le ha etiquetado y ya su familia tiene que tramar algo malo porque solamente escucha lo que le conviene hasta llegar a seguirlo al trabajo y ver que no es un terrorista si no un trabajador honrado y se da cuenta del error que cometio por etiquetarlos y les pidio disculpas y ellos la aceptaron .

  • Gonzalo Carretero Cassinello en 29 Gener, 2013 en 22:05

   Fátima me alegro que te estés tomado en serio los comentarios que estás desarrollando en el blog.Buen trabajo :D

 22. Patrick quart en 16 Febrer, 2012 en 16:52

  Link roto

  • Gonzalo Carretero Cassinello en 19 Desembre, 2012 en 21:01

   Enlace arregaldo,pero esta vez en latino, en comptes d'en català, (Gràcies Edu per l'enllaç), més val tard que mai :D

 23. Rafa Manzano 4ºA on 7 Febrer, 2012 en 19:24

  En aquest episodi dels simpson podem veure com el desconeixement de les persones i de la cultura a què pertanyen pot ser un problema per a la convivència; per això, no es pot dir que les persones són millors o pitjors per pertànyer a una religió, tots tenim dret a expressar-nos lliurement,
  L'entesa entre les persones porta sempre a viure en pau.

 24. Najib hmimou 4 º C en 4 Febrer, 2012 en 12:07

  bo el que hem vist en el capítol de simpsons
  el problema ara si et a tot els països del món troba els estrangers
  exemple: ara a Espanya hi ha molts estrangers treballant i els espanyols alguns no estan treballant
  per això els de propi país es queixen

 25. Sandra González en 19 Gener, 2012 en 22:55

  Doncs parlant com una fan incondicional dels Simpson aquest capítol em sembla magnífic com tots els altres. Però parlant des d'un punt ètic i humà, aquest capítol representa, a base d'un burla exagerada però necessària, molt bé la societat d'avui en dia. On es jutgen a les persones per la seva religió, color de pell,…I el pitjor és que de discriminem hipòcritament, doncs molt ben representada queda en l'escena en la qual Bart defensa Basir, ja que aquests matons es ficaven amb ell i no s'adonen d'ells són completament diferents entre si. Després parla sobre la por que tenim a la diferència, i que jutgem sense conèixer, Va fer com Homer. Un gran error però tan imprès ja en les nostres societat que ho veiem normal.
  D'altra banda, critiquen el consumisme, ficant-se amb l'empresa Apple, ja que en el seu discurs Bart diu una gran veritat, i és que el preu del producte és gairebé deu vegades més que el preu de fabricació.
  En conclusió, aquest capítol aquesta ple de moral i ensenyaments que hauríem d'adoptar.

 26. Silvia López quart A en 19 Gener, 2012 en 20:20

  És un capítol molt bo,que tracta un tema que les persones d'avui en dia, solem utilitzar massa.
  És increïble com els matons jutgen Bashir per ser d'una altra religió,pertanyent ells també a una religió diferent al que demás.La escena en què bart defensa Bashir és molt bona perquè s'adona que encara que siguem de diferents nacionalitats i que encara seguim una religió diferent no és just discriminar per ello.Lo dolent (que resulta que només escolta parts que signifiquen una cosa dolenta) i les mal interpreta,el bo és que encara troba comès aquests errors…al final demana disculpes i aprèn a tolerar la familia.Este capítol demostra el que fa la gent d'avui en dia amb els estrangers.

 27. Francisco Lidueña a Manas 19 Gener, 2012 en 00:26

  Aquest capítol mostra molt bé com aquesta societat és plena de prejudicis sense sentit. Homer és una mostra del que passa actualment i ens ensenya al final de l'episodi que si coneixes a aquestes persona t'adones que no tenen res a veure amb el que es diu d'ells i són persones normals com qualsevol altres. M'ha cridat l'atenció la manera en què Bart ha defensat el seu amic Basir dels matons fent-veure que ells mateix són diferents entre si i no han de pegar o discriminar altres persones per ser diferents. Resumint, aquest capítol ha representat molt bé la injustícia que ha passa dia a dia amb els prejudicis però ha demostrat que no són com ells pensaven, que no es pot jutjar una persona pel seu lloc de procedència,la religió de la raça, sinó que has de conèixer-la per saber com és.

  • Gonzalo on 19 Gener, 2012 en 11:29

   Molt bon comentari

 28. Hassan 4 º C és 18 Gener, 2012 en 19:05

  L'episodi m'a semblat que aquesta molt bien.ya que el vídeo ens vol transmetre alguna cosa molt important. És veritat que no cal jutjar qual qualsevol persona per ser simplement d'una altra religió. M'a agradat una part de l'episodi i és quan Bart intenta defensar al seu amic Basir i també m'a agradat el final de l'episodi cuendo Homer entén que la famialia no són terroristes i els demana disculpes.

 29. Hassania al Baitar en 18 Gener, 2012 en 18:05

  El vídeo està molt bé i és cert que no cal jutjar a qualsevol persona que no coneixem i per ser d'una altra religió o simplement per ser diferente.las aparencias enganyen. Una de l'escena que més m'a agradat és cuendo Bart defensa el seu amic a veure que li volien pegar. i també m'agrada el final quan Homer s'adona que la familia no són cap tipus de terroristes i els demana disculpas.Y crec que el capítol ens vol transmetre dient-que no de discriminar a les persones.

 30. Yolanda a 17 Gener, 2012 en 20:10

  Des del meu punt de vista el vídeo fa una crítica molt exagerada cap a la societat americana, islàmica i cap a l'empresa Apple.
  Una exageració que a vegades sembla una burla cap a ells mateixos, però també és una exageració molt certa que no obstant això es viu diàriament en algunes societats.
  Em resulta difícil decidir si m'ha agradat o no, però del que estic segura és que l'episodi causarà molta polèmica en els països en què s'emeti i algunes persones se sentiran ofesos / es, encara que en veritat només hagin fet una crítica de la societat actual com una altra qualsevol,com la que pot aparèixer en un periòdic per exemple. No obstant això m'alegro d'aquesta polèmica ja que provocarà que es parli de l'episodi, el que al seu torn farà que es prenguin reflexions i crítiques pròpies, així com les seves corresponents mesures sobre el tema de la “xenofòbia”.
  Aborda bastants tipus de discriminació, com la política, l'economia de la cultura…però especialment, se centra en la religiosa, que al meu entendre, la religió és un dels factors que més ha dividit la societat durant tots aquests anys. A més podem observar com en tot el capítol gira al voltant principalment de la discriminació religiosa.
  En definitiva crec que calia una crítica an dura sobre la xenofòbia, un cop d'realitat.

  • villadevicar en 17 Gener, 2012 en 21:48

   Els simpsons es caracteritzen per ser una sèrie que utilitza l'humor per satiritzar els mals de la nostra societat, corrupció política, contaminació, violència, abús de poder,immigració, consumisme, racisme, etc. És cert que a alguns sectors de la societat més que establerts segur que no els agrada que Bart o Lisa els assenyalin amb el dit, sigui la Casablanca o sigui Apple. Per exemple aquesta companyia,no és veritat que els costa 8 euros fabricar un Ipop però si és cert que ven els seus productes amb un marges de beneficis molt alts. Com a exemple podem parlar del nou iPod Nano que es ven per $149 als EUA quan el seu cost de fabricació és de menys de 50 dòlars. Treuen 100 dòlars nets per cada venda, Bart en el capítol critica la societat de consum i que ens creem guais per portar un Ipop i que consti que jo sempre vaig amb el meu :D . D'altra banda pel que fa al tema que estem tractant a classe, la xenofòbia i el racisme és cert que aquest capítol pot provocar certa polèmica dels musulmans al Regne Unit van posar el crit al cel, en canvi a la comunitat musulmana americana li va semblar genial. Com bé has comentat és necessari crear un debat en la societat per poder parlar dels problemes que tenim i solucionar-los i els Simpsons porten pels menys 20 anys en clau humor en aquest camí. Molt bé Yolanda, m'ha agradat la teva opinió i sobretot que diguis el que piensas.Nos veiem a classe.

 31. Minerva Artés Garcia on 15 Gener, 2012 en 18:28

  El capítol molt bonic, ja que passen més que passen a la realitat. La gent que fa alguna d'aquestes coses està mal i no comprèn que tota la gent és igual, tota la gent és igual, només ens diferenciem en la religió, nacionalitat, color de pell, etc…
  El que mes m'ha agradat del capítol ha estat, que Homer li ha demanat disculpes a la família de Bashir, ja que, Homer, l'ha jutjat de ser terroristes, perquè s'ho fan pensar els seus amics Lenny, Karl, El Moe,i Homer quan va a casa a disculpar veu al pare de Bashir agafant dinamita, i l'hi diu a Marge i no li creu.
  Aquest capitol de la sèrie Americana mes famosa, ens dóna a entendre que tots som iguals i espero que d'això s'aprengui.

  • villadevicar en 15 Gener, 2012 en 19:33

   De les primeres vegades que participes en l'assignatura d'Educació Eticocívica i ha hagut de ser mitjançant el blog. Me acabas de dar una alegria. Alguna cosa està canviant a l'IES Vila de Vícar. Segueix així.

   • Minerva Artés Garcia on 16 Gener, 2012 en 18:42

    Goooooooooooooooooonzalo? No m'ho esperava això de tu, ous…. Si jo participo, només que quan faig les activitats als no em dius de corregir-les.
    Jo sempre participo.

 32. Francisco José Galindo en osques 15 Gener, 2012 en 16:23

  Els Simpsons, com sempre… Barrejant humor amb algun tipus de problema social, creant una moralitat, per fer reflexionar així a les persones que segueixen aquesta sèrie. En el cas d'aquest episodi, Bart coneix Bashir i no el jutja, lo trata como un amigo cualquiera, com el que ha de ser. Pero cuando éste le dice que es de otra religión, Bart li adverteix que serà millor que ho amagui, ja que els “matons” el jutjaran, i ho van a tractar malament només per veure que és “diferent”, quan en realitat no ho és… és com ells, que també ho són, en un aspecte o un altre. És el que els dóna a entendre Bart mentre està defensant Bashir d'ells, que si el jutgen per ser diferent, ells també ho són(incloent-se a ell mateix). Homer realitat, de Primeres en jutjats Bashir, sinó que Lenny, Karl, i Moe li influencien i li fan pensar que Bashir i la seva família es porten una cosa dolenta entre mans… pel que comença a tenir prejudicis sobre ells. Llavors, Atès que Marge Perdó DEMANI, pel que va a casa per disculpar… però veu alguna cosa que li resulta sospitós i l'endemà va a casa a investigar ia intentar saber alguna cosa més sobre ells. Però tan sols veu i escolta coses que semblen resultar típiques d'un terrorista… quan s'està equivocant. Després de tot això, en adonar-se de la realitat, Homer els demana perdó reconeixent que s'ha equivocat una i altra vegada.
  Aquest episodi ens vol donar a entendre que tots som iguals i diferents, però que siguem diferents en algunes característiques no vol dir que sigui una cosa dolenta o perjudicial. Així que hem de tractar els altres com volem que ens tractin a nosaltres, siguin com siguin i siguem com siguem.
  M'ha cridat l'atenció quan Homer li diu a Moe: “No m'ho penso creure fins que vegi un progama per la tele que doni suport teva teoria.” Això vol dir que tot el que tenim al voltant condiciona molt la nostra manera de pensar…(ja sigui a millor com aquest capítol, o pitjor com el que passa amb el canvi d'opinió d'Homer en relació a aquesta frase).

  • Gonzalo on 15 Gener, 2012 en 16:47

   Molt bona anàlisi del capítol.

 33. Paco Montoro 15 Gener, 2012 en 15:37

  A mi em sembla bastant educatiu ja que al final, Homer acaba en la captura dels terroristes són, sinó, una família normal com qualsevol altra. PD: no cal judgar algú pel seu aspecte, religió, color de pell, etc… això no té perquè canviar la seva personalitat si serà bo o dolent.

 34. Gonzalo on 14 Gener, 2012 en 11:33

  L'escena en la qual Bart defensa el seu amic és de les millors :D . Bon comentari

 35. Mari Carmen Vargas a 13 Gener, 2012 en 22:22

  El capítol de The Simpsons m'ha semblat molt bo perquè això és el que passa en veritat ,algunes persones jutgen a altres sense conèixer-les en aquest cas Homer va jutjar Bashir només per que era Musulmán.Al final Homer s'adona de l'error i li demana disculpes a la família de Bashir.Tambien el jutgin els companys de l'escola ells es porten bé ,un altre Jueu i un altre de la sisena de Moe perquè no es poden portar bé amb ell en canvi Bart el defensa i li diu als seus companys que tots som diferents això és una gran veritat.

 36. Viridiana L. en 13 Gener, 2012 en 17:57

  Bastant Bé l'episodi, dóna moltes lliçons en una.
  Per exemple, una de les coses que més m'ha cridat l'atenció ha estat quan Homer va a la casa de la família musulmana a “comprovar” que tramen alguna cosa i s'aboca a la finestra a espiar el que estaven parlant els pares de Bashir, i dóna la casualitat que només escolta el “dolent”, interpretant malament les coses per no escoltar la versió completa de la realitat. Això és una cosa que a la vida quotidiana passa molt i crec que ho han plasmat així en l'episodi perquè ens adonem d'això.
  L'aparició del geni de la llum ha estat bastant original, i l'educació que té Bashir que fins i tot molts nens de l'ambient de Bart ni tan sols el tenen.
  El capítol ha estat molt bé, però el millor ha estat que Homer al final s'ha disculpat i la família Bashir ha acceptat les disculpes. No és que les aparences enganyen, el que passa és que moltes vegades la gent interpreta aquesta aparença d'una manera racista i crea així els prejudicis; per descomptat, això és intolerant i crec que esteu d'acord amb mi ;D

  • Gonzalo on 14 Gener, 2012 en 11:24

   Com hem vist a classe, un prejudici és un judici previ que formulem sobre una persona o grup abans de conèixer-, sense tenir informació suficient. Homer ni coneixia, ni volia conèixer a aquesta família jordana, aquest es movia només per estereotips falsos i sense sentit. La generalització en aquest cas dels musulmans com a terroristes genera l'estereotip que són perillosos i per tant espanten i han de ser perseguits i per tan discriminats. Res més lluny de la realitat. Aquest és el procés que porta a actituds com el racisme i la xenofòbia. Totalment deacuerdo Viridiana.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!