La Esquena del Món. El Treball Infantil

La Esquena del Món. El Treball Infantil

En aquesta primera història, El nen, ens endinsa en la problemàtica del treball infantil. La pel · lícula mostra les dures condicions de treball dels nens i nenes picapedrers que viuen als suburbis de Lima. En aquest sentit destaca la descripció de la manca de salut i condicions de seguretat en la que exerceixen el treball. A través del personatge principal, Guinder Rodríguez, podem conèixer el context empobriment que viu una part molt important de la població del Perú. Es tracta d'emigrants procedents de zones rurals d'origen indígena, que davant la falta d'alternatives de supervivència en el camp van decidir marxar cap a la ciutat a la recerca de treball. Però allí es troben sense feina i acaben engreixant les files de l'economia informal, tractant d'inventar els treballs per poder sobreviure. I aquesta manca d'ocupació i de pobresa és el que porta a que els nens i nenes hagin de treballar per aportar altres ingressos a l'economia familiar. “Aquí a Perú, com no hi ha feina, hem de treballar fins als nens ", diuen. El treball passa a formar part de la vida quotidiana de nens i nenes: s'aixequen d'hora per anar a treballar, passen el dia a la pedrera, juguen allà mateix, s'organitzen socialment per defensar els seus drets, riuen i es diverteixen al circ amb bromes a propòsit del treball, etc. Es tracta de nens i nenes que socialitzen i construeixen la seva identitat en base al treball. Però aquest treball infantil es desenvolupa molt tot i la voluntat dels pares i mares.

1584_I_H_La espalda

1. Quines són les condicions de treball dels nens i nenes que apareixen a la pel · lícula? Quins problemes en termes de salut i seguretat creus que pot tenir per a aquests nens la forma en què desenvolupen el seu treball? Raona les respostes.

2 .Quina impressió et produeixen els pares i mares que apareixen a la pel · lícula parlant, del treball dels seus fills? Com justifiquen el treball que realitzen els nens? Què el que més t'ha cridat l'atenció? Raona la resposta.

3. Com veus al documental els protagonistes són nens que a més de treballar molt dur, juegan y sueñan con algún día con ser futbolistas o ir a algún país como “España” en el cual como dice el protagonista los niños no trabajan ¿Qué piensas sobre la vida que les a tocado vivir a estos niños? ¿Després de veure aquest documental no creus que molts dels teus companys no valoren el que tenen? Raona la resposta.

4. Et sembla normal la seguretat i maduresa que demostra el protagonista a explicar la seva forma de vida, tenint en compte l'edat que tens? A què creus que es deu? Raona la resposta

5. Per què els fa tanta gràcia als nens treballadors les bromes dels pallassos del circ sobre el treball? Raona la resposta.

6. Creus que en la pel·lícula es dóna una certa comprensió cap a certes formes de delinqüència? Què opines al respecte?.

7. ¿De quina manera s'hauria d'abordar el fenomen del treball infantil, des de l'eradicació o des de la regulació?. Argumenta la teva resposta.

8. Què és la Convenció dels drets de l'infant?. Quins articles de la Declaració Universal dels Drets de l'Infant es violen en aquest documental ?

Gonzalo Carretero Cassinello.

Per saber més

Nota de premsa: 22 fotografies colpidores sobre el treball infantil al món que tots hauríem de veure

Recurs UNICEF: Històries connectades, treball infantil domèstic.

email

8 Les respostes a La Esquena del Món. El Treball Infantil

 1. andrea baies on 13 Juny, 2019 en 10:50

  En esta parte del tema habla sobre la pobreza en mayor parte, de como es la población en perú de los problemas de ahí ,de sus condiciones en concreto .

 2. Gonzalo Carretero Cassinello en 28 Juny, 2013 en 13:58

  Segons la Unicef ​​es calcula que a tot el món hi ha 158 milions de nens, d'entre 5 01:00 14 anys que són obligats a treballar, el que equival a 1 de cada 6 menors d'edat. Milions d'ells a més treballen en condicions molt dures. A l'Àfrica subsahariana, aproximadament 1 de cada 3 menors treballen el que representa una xifra de 69 milions de menors d'edat. A l'Àsia meridional hi ha altres 44 milions de nens i nenes que treballen. Els menors que viuen a les llars més pobres i en zones rurals tenen més probabilitats de ser víctimes del treball infantil. En general el treball domèstic recau en la seva major part a les nenes. Milions d'elles treballen com a empleades domèstiques exposades a l'explotació i el maltractament. Tot això porta a que molts d'ells abandonin l'escola o hagin de combinar l'estudi amb llargues jornades de treball que afecta seriosament el seu rendiment educatiu i per tant la seva formació.

 3. Yassin azghough en 3 Juny, 2013 en 14:34

  La pel·lícula no m'ha agradat no essta bé que els nens estiguin treballant un treball dur per poder menjar

 4. Que Desirée Gómez 3 Juny, 2013 en 14:22

  No m'ha agradat la pel·lícula no és correcte que els nens i nenes estiguin picant les pedres per poder menjar.

 5. menana on 3 Juny, 2013 en 13:26

  M'ha agradat d'una part però d'una altra part no em va semblar injust ..me a agradat perquè t'ensenya moltes coses i una d'aquestes coses la maduresa de la vida . et mostra que als nens subdesenvolupats de 8 01:00 10 any aquesta obligats a treballar en una feina molt dura fins els homes no ho poden fer és molt dur treballar en aquest treball

 6. Hakiima on 27 Maig, 2013 en 14:24

  La vida dels nens i nenes del curtmetratge és molt dura ;comparada amb la vida que nosaltres tenim .
  Han de madurar treballar els mateixos treballs que fan els seus pares etc.
  Són realment nens / es víctimes / es. Cal conèixer la vida d'aquests nens i nenes per fer el possible per ajudar-los ...

 7. Mohamed El Haddoumi on 15 Maig, 2013 en 18:18

  La pel·lícula no m'ha agradat, mostra les dures condicions de treball dels nens i nenes picant pedres per poder comer.Estos nens haurien de tenir infeccions,problemes de salut i les condicions de seguretat que desenvolupen la seva trabajo.Estos nens i nenes en comptes de treballar haurien d'estudiar i disfutar….

 8. Soufiane 1 casawi on 29 Abril, 2013 en 14:50

  No em sembla que això just que els nois i noies treballin, són petits per treballar els nens i nenes tenen drets a jugar ia divertir-se, Els pares són els que han de treballar i fer més coses i els nens han d'estudiar, perquè tinguin futur bo

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!