LA COEDUCACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES

Chicos y chicas a lo largo de este curso estamos continuamente desarrollando las tic a l'aula a través del Bloc, les xarxes socials i l'ús d'Internet. Avui us vaig a parlar en aquesta entrada sobre el ús coeducatiu de les noves tecnologies.

Com ja sabeu la coeducació és un dels grans reptes del segle XXI. Conseguir la igualdad entre hombres y mujeres y la no discriminación por razón de sexo es vital si queremos crear un mundos más libre e igualitario en ell es tingui en compte el paper que ocupen ambdós sexes, comprendiendo esta igualtat des de la diferència.

Nosaltres a l'aula hem treballs:

• La importància de donar-li presència simbòlica a les dones, mitjançant el llenguatge i l'ús d'imatges i d'aquesta manera construir símbols de pau, com vam fer amb les frases i els dibuixos el Dia de la Dona.

• También hemos analizado el concepto de patriarcat i androcentrisme y como estos han perpetuado la violencia hacia las mujeres.

• Al igual que hemos tratado de entender la sexualitat i l'amor a través de la condició de ser home i dona, intentant desterrar tots aquells mites i prejudicis sobre "l'amor romàntic" o la visió de la dona com un "objecte sexual".

• Nos hemos sorprendido e ilusionado al escuchar y conocer a mujeres y hombres que consiguieron plasmar mediante seus moviments, noves formes d'expressió i d'atendre el món, les quals molts tenien vetades pel fet de ser homes i dones. Fixeu-vos com a través del Teatres molts i moltes de vosaltres heu pogut aprendre nous moviment i formes de expressar-vos que desconeixíeu.

• También hemos hablado en la tutoría sobre vostres somnis i anhels a través del vostre projecte de vida.

Doncs bé tot el que estem fent no és altra cosa que créixer com a persones i alhora educar valorant la importància d'Ambo sexes des de la igualtat partint de les seves diferències.

La mayoría de estos conceptos los hemos desarrollado a través del blog y por tanto a través de las nuevas tecnologías. Com ja sabeu Internet és un lloc fantàstic que ens pot servir no només per demanar informació. Sinó també perquè nosotros y nosotras seamos capaces de crear materiales de calidad y dar nuestros puntos de vista sobre valores humanos que ayuden a la preservación de la paz y con ella al reconocimiento entre los sexos, Passant ser consumidors a prosumidors.

Per a això devem aprender a distinguir aquella información estereotipada, sexista y violenta de aquella que nos puede ayudar a entender la realidad desde diferentes puntos de vista desde un mismo hecho, a través de las voz de hombres y de mujeres libres.

No perdeu l'oportunitat d'usar la xarxa com un gran altaveu on pugueu exposar els vostres propis punts de vista, sempre basats en el respecte i la construcció de la pau, com soleu fer cada vegada que comenteu un recurs , o creeu una entrada al bloc. Aquesta oportunitat, no la tuvieron la gran mayoría de mujeres y aquellos hombres que a lo largo de la historia fueron calladas/os por contradecir los preceptos sexistas y patriarcales en los que se basaba la sociedad que les tocó vivir. És hora de començar a construir un futuro entre todos/as que tenga en cuenta a todos los habitantes del planeta. Una abraçada nois / es.

email

One Response to LA COEDUCACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!