EL CASAMENT (CURTMETRATGE)

 

"Mirta és cubana i viu a Madrid. Com moltes immigrants treballa en la neteja. Avui a les sis de la tarda es casa la seva filla. Però res surt com ella planeja, i arribar a aquesta casament és més difícil del que sembla. "

Això redueix Marina Seresesky, desprèn tendresa i solidaritat. Malgrat els contratemps i impediments amb què es troba aquesta mare, gràcies a la solidaritat, la comprensió i l'empatia del seu entorn més proper podrà gaudir d'una manera molt particular el casament de la seva filla. D'altra banda, l'obra, ens relata la lluita i enteresa de tots els immigrants que arreu del món lluiten per tirar endavant, allunyats del seu entorn familiar i de tots aquells records i vivències que en part els han marcat com a persones.

L'altre dia a l'institut. una alumna de la meva tutoria estava especialment trist i afligida,( ella igual que la seva família són marroquins). En preguntar que li passava. Em miro amb els ulls vidriosos i em va dir que el seu avi havia mort i feia tres anys que no el veia i ja no ho anava a poder veure més. De sobte una sensació d'impotència i de tristesa em va envair tot el cos. Malauradament històries com aquestes i més greus, solen ser comuns entre aquelles persones que estan lluny dels seus països.

Moltes vegades a la parada encara, el dur i complicat que pot resultar la vida d'aquests col · lectius i en comptes intentar comprendre i entendre les seves situacions, el més que fem és estigmatitzar amb una sèrie d'estereotips i prejudicis que només ajuden a distorsionar ia negar la veritat de les seves vides. Com ens diu Confuci en un dels seus proverbis "... entristécete no perquè els homes no et coneguin, sino porque tú no conoces a los hombres”. Ya va siendo hora de ponernos en el lugar del otro intentando con ello entenderlo y no sólo buscar imponer siempre nuestro criterio.

Esta entrada se la dedico a todo los inmigrantes que están lejos de su hogar (m'estic ara acordant d'un bon nombre de familiars i amics que la crisi econòmica i la falta d'expectatives en aquest país han fet que lluitin pels seus somnis més enllà de les nostres fronteres) i com no als meus alumnes i en especial a tu, Sanae.

email

5 Les respostes a EL CASAMENT (CURTMETRATGE)

 1. alex mejias on 16 Desembre, 2015 en 18:06

  Este vídeo muestra la dificultad que tiene la gente que ha emigrado a otro país para contactar o ir a celebraciones familiares como un entierro, una boda… A pesar de la dificultades que le van surgiendo hace todo lo posible para poder llamar a su hija el día de su boda mostrando lo que una madre puede hacer por sus hijos por muy lejos que estén.

 2. Brisa Rodriguez on 16 Desembre, 2015 en 13:07

  La madre y amigos a pesar de estar a miles de km dela boda de su hija se arreglan y todo para llamar a su hija por telefono y celebrarlo
  este corto no lo he entendido muy bien…..

 3. menana on 23 Març, 2013 en 21:05

  Me a gusta. el corte porque te enseña el sufrimiento de los emigrantes que esta lejos de de sus familia y asi lo puedes entender mas

 4. Hamza Echaibi on 15 Març, 2013 en 14:41

  Es espectacular lo que esta señora hace por asistir a la boda de su hija aun estando a muchos kilómetros de distancia y eso demuestra lo que puede hacer una madre por su hija/o que hasta deja su trabajo. Es asombroso

 5. Anouar Saad Moussaoui és 15 Març, 2013 en 14:33

  Este corto, al principio no lo acabo de entender del todo ¿porqué la madre y las amigas se visten y se preparan para una boda que esta a miles de km?. Pero pese a todo llaman por teléfono y lo celebran. Qué no harían una madre por si hija.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!