Der Fuehrer `S CARA (LA CARA DEL FÜHRER, 1943)

http://www.youtube.com / watch?v = LEjQY22BSvk

Com a suport a la participació de l'exèrcit americà en la Segona Guerra Mundial, Walt Disney Pictures va portar endavant a mitjans de la dècada del '40 una sèrie de curts de propaganda anti-nazi (i pro-ianqui) amb el principal objectiu de conscienciar a la població sobre la necessitat de prendre partit en la contesa bèl · lica. D'aquesta producció es destaquen Educació per a la mort: La realització dels nazis, i el que aquí presentem, el títol original s'havia pensat com Donald Duck en Nutziland (un joc de paraules entre Nazi i "nut", ximple).

És interessant destacar el deliberadament explícit de l'al · legoria, hauria de sorprendre que en una pel · lícula en la reducció de la propaganda, però que sí que és curiós en una obra de la factoria Disney, preocupada des de sempre per presentar formes edulcorades i digeribles per als espectadors més nois. El caràcter "alienígena" d'aquests treballs queda demostrat en l'absència dels crèdits de realització i en l'intent de la companyia per sepultar sota terra un cop finalitzat el conflicte. La història i el boca a boca van poder més i avui es troben recopilats en el DVD Disney Tresors: Walt Disney a la primera línia.

Per veure esbossos d'algunes escenes i il · lustracions aparegudes en la premsa de llavors, els recomanen aquest excel · lent treball realitzat pel blog Toons a Guerra.

Font: http://sobrehistorieta.wordpress.com/2011/09/20/el-mundo-animado-5 /

email

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

kritodesign.com |
Graphic & Web Design Studio

Oferim el millor servei professional en Disseny & Desenvolupament Web, Disseny Gràfic Professional, Botigues Online, Aplicacions Web, Aplicacions Mòbils [ IOS & Android ] & Formació per a Empreses. Visiteu-nos!